smaragdzoom.blogg.se

En blogg om mitt seglarliv och om min båt Smaragden SWE 105, Zoom.

Sågade i däcket

Publicerad 2013-01-13 23:02:00 i Båtfix

Sista inlägget på den här adressen. Nu fortsätter jag att blogga på den nya adressen www.hakana.se.
/Håkan

 

Nu ser innertaket ut så här. Vi sågade bort ungefär en kvadratdecimeter av innerlaminatet och fick fram en ganska våt balsakärna.

Balsa

 Det man kan se på kärnan är det ruttet i överkant, dvs mot däcket. Mitten och underkanten är dock rejält fuktig. Åtminstone på sina ställen.

Varvsarbetare

 Varvsarbetare Andersson såg ut så här under "operationen".

Rymdvarelse

 Och hade sällskap av en austronat, direkt från NASA.

Nu återstår att bestämma vad som skall göras. I steg ett skall ett ordentligt stämjärn inhandlas och balsakärnan i det frilagda området tas bort. Sedan är frågan hur mycket mer som skall avlägsnas. Blir till att läsa lite, fundera lite, snacka lite och sedan fatta beslut.

Årets första

Publicerad 2013-01-11 12:19:33 i Allmänt

Blocket
Årets första Smaragd har kommit ut på Blocket. Det är Malin Collin som säljer SWE 88. Det tycker jag är lite tråkigt av flera skäl. 88:an är en "tjejbåt" och jag träffade tjejera på SM. Dom var fantastiskt trevliga, glada och positiva. Det hördes var dom höll till för dom skrattade hela tiden. En färgklick som förvinner från kappseglingsbanorna?
 
Priser?
Lite tidigt att våga sig på några prisanalyser, men de senaste året har det inte förekkommit några direkta "höstpriser". Därför borde inte prisnivån ligga högre på våren. Båten verkar välutrustad och välhållen, men motorn, en MB 2A, (visserligen revoverad 2011) är ett kapitel för sig. 180' med båda segelställen låter ändå lite högt. Luffa, SWE 187, såldes i augusti för 165' (annonserat pris), med två ställ och liknande utrustning.
 
En liten historia från SMs andra dags sista segling:
På väg upp mot sista kryssmärket kom det in en riktigt elak regnby med ösregn och vindbyar upp emot minst  kulingstyrka. Efter rundningen valde vi att inte sätta spinnaker, dels pga vinden och dels pga vi hade problem med självskotskenan som lättat ur däck i den hårda vinden.
På länsen ner mot mål hade vi två båtar bakom oss som bägge seglade spinnaker. Först kom SWE 17, en båt med "herrrar". När vi luffade dom skrek de . -"Lägg av, bråka inte...". Vi vill inte jävlas i onödan så vi släppte dom före.
Kort före mål kom Malin och de andra tjejerna i 88:an i fatt oss. Dom försökte gå om i lovart och vi luffade varpå dom föll kraftigt mot lä. Jag täckte upp genom att falla, varpå de lik förbannat kom ångande i lovart. Grundlurad!!
Lurade och omseglade av en båt där hela besätttningen tok-garavade! Som lök på laxen hördes från 88:an; -"Och vi har mycket roligare än er också...". Vi hade nog faktiskt lika roligt även om vi kände oss riktigt bortgjorda. Kul var det i alla fall.
 
Jag kommer i alla fall att sakna Malin och de andra tjejerna på banan.

Nästa vecka...

Publicerad 2013-01-10 13:32:42 i Allmänt

Nästa vecka är det styrelsemöte på Smaragdförbundet. Jag skall dit och prata lite om hur jag vill ha det med Webben.
Tänkte försöka få till det så att var och en uppdaterar det dom själva ansvarar för. Men det viktigaste är ju att hemsidan "lever" och att det uppdateras kontinuerligt på den.
Någon slags beslut eller diskussion om Ostcupen blir det nog också.
Skall bli kul. Det blir ju första gången jag är med.

Jobba...

Publicerad 2013-01-07 11:03:22 i Allmänt

Arbetet med det "ruttnande däcket" sköts upp. Jag hade ingen arbeetslust. Tänker ta tag i det nästa helg i stället. Då får jag sällskap av Jonas också!
Jobbet med den nya bloggen fortsätter. Det finns en del kvar att göra innan den är klar. Inget nytt om konvertering av den gamla saiten. Jag bloggar parallellt på nya och gamla så länge.
Ny siten.

Inte mycket...

Publicerad 2013-01-03 12:10:04 i Allmänt

Det händer inte mycket som handlar om segling och båtar så här mitt i vintern. Länge sen jagskrev nåt här på bloggen. Nu är i alla fall Jul och Nyår överstökat och man är åter i "selen". 
 
Jag har inte ägnat mig åt varken jobb, båt eller blogg under julledigheten. Ledig från allt helt enkelt.
 
Klart är dock att det blir vårare att konvertera den gamla bloggen till Wordpress än jag tänkt. Det får väl bli som det blir med det. Jag börjar blogga på den nya adressen parallellt med den här så får vi se hur det går med konverteringen. Den nya adressen är www.hakana.se
 
Jag var i alla fall nere hos ZOOM i lördags och kollade snöläget. Det såg bra ut. Till helgen tänkte jag ta ett tag med det "ruttnande" däcket.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela