smaragdzoom.blogg.se

En blogg om mitt seglarliv och om min båt Smaragden SWE 105, Zoom.

Flytta bloggen?

Publicerad 2012-12-13 15:44:32 i Allmänt

Jag håller på att planera för att flytta bloggen till en egen site. Tanken är också att gå över till WordPress. Möjligheterna blir större att själv styra utseendet och det kommer också att finnas möjlighet till att ha fasta sidor, inte bara blogginlägg.
Ett första försök, en testsida finns på www.hakana.se. Lämna gärna synpunkter.
Innan den siten är färdig kommer jag fortsätta att skriva här.

Mastkragen

Publicerad 2012-12-09 17:40:00 i Båtfix

Nere idag och kollade pressenningen efter allt snöande. Såg bra ut! Torrt och fint. Den nya värmaren som står på med hjälp av en timer håller en bra torktempratur.
Passade på att montera bort mastkragen. Det gick mycket lättare än jag trott. Kragen var monterad på ett riktigt sätt och där hade det inte kommit in någon fukt.
 
          
 
Ett eftermonterat(?) beslag för spinnakernedhalet som monterats fast på mastfoten var däremot skruvat direkt i däck utann plastning under och där hade det kommit in en hel del fukt. Borrade upp skruvhålen uppifrån men det var bara det förliga hålet som var riktig dåligt. Jag borrade upp ytterligare fyra hål underifrån i bredd med det och jag tror jag kommit åt alla "elak" fukt.
 
Nu återstår att fundera ut vad som skall göras med resten av däcket. Grunnar på att ta fram vinkelslipen och såga upp ett större område underifrån. Vi får se....
 
     

Styrelsemöte, 2012-12-05

Publicerad 2012-12-06 10:26:18 i Allmänt

I går skulle det varit styrelsemöte i Smaragdförbundet. Jag hade tänkt vara med och gå igenom en del om hur jag ser på Webben och hur jag tycker att den skall användas.
Pga vädret blev det dock inställt, vilket var lika bra eftersom jag var insnöad! Det var omöjligt att koma ut med bilen (vilket jag ändå försökte) och kollektivtrafiken gick bara sporadiskt. Bussarna i Haninge var helt inställda och pedeltågen gick inte alls på eftermiddagen/kvällen. Får se om det blir nåt nästa vecka i stället?
 
 

Delaminering

Publicerad 2012-12-02 16:14:20 i Båtfix

Har varit nere hos ZOOM och tagit bort en del inredning. Bland annat garderoben på styrbordssidan. Jag har också satt i en ny värmare och en timer så att värmaren inte skall stå på hela tiden, det pallar den inte för. Funderar på att montera bort mastkragen, borra två nya hål runt infästningarna till fockskotskenan och såga upp en del av "innertaket" så att det blir bättre torkläge. Vi får se....

Protestkommittén

Publicerad 2012-12-02 16:11:00 i SM

Protestförhandlingarna angående diskningen av SWE 50, SWE 77 och SWE 109 på SM återupptogs i torsdags. Som jag skrivit i inlägget "Diskningar på SM" uppdrog SSF åt protestkommittén att återuppta förhandlingarna, ta fram fakta och döma utifrån den fakta som finns i ärendet. Man menar att det "borde" räcka med att besättningarna gick med i klubb ansluten till SSF under dagen.
 
Till min stora förvåning avslår protestkommittén överklagandet och struntar alltså i SSFs motivering. Man menar att SSF skriver "borde" och att det alltså inte innebär att det är tvingande. Mycket märkligt! Jag har ännu inte sett det skriftliga "domslutet" så jag vet inte exakt vad man tycker. Märkligt är det i alla fall och jag hoppas att det blir ett nytt överklagande!
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela