smaragdzoom.blogg.se

En blogg om mitt seglarliv och om min båt Smaragden SWE 105, Zoom.

Årets första

Publicerad 2013-01-11 12:19:33 i Allmänt

Blocket
Årets första Smaragd har kommit ut på Blocket. Det är Malin Collin som säljer SWE 88. Det tycker jag är lite tråkigt av flera skäl. 88:an är en "tjejbåt" och jag träffade tjejera på SM. Dom var fantastiskt trevliga, glada och positiva. Det hördes var dom höll till för dom skrattade hela tiden. En färgklick som förvinner från kappseglingsbanorna?
 
Priser?
Lite tidigt att våga sig på några prisanalyser, men de senaste året har det inte förekkommit några direkta "höstpriser". Därför borde inte prisnivån ligga högre på våren. Båten verkar välutrustad och välhållen, men motorn, en MB 2A, (visserligen revoverad 2011) är ett kapitel för sig. 180' med båda segelställen låter ändå lite högt. Luffa, SWE 187, såldes i augusti för 165' (annonserat pris), med två ställ och liknande utrustning.
 
En liten historia från SMs andra dags sista segling:
På väg upp mot sista kryssmärket kom det in en riktigt elak regnby med ösregn och vindbyar upp emot minst  kulingstyrka. Efter rundningen valde vi att inte sätta spinnaker, dels pga vinden och dels pga vi hade problem med självskotskenan som lättat ur däck i den hårda vinden.
På länsen ner mot mål hade vi två båtar bakom oss som bägge seglade spinnaker. Först kom SWE 17, en båt med "herrrar". När vi luffade dom skrek de . -"Lägg av, bråka inte...". Vi vill inte jävlas i onödan så vi släppte dom före.
Kort före mål kom Malin och de andra tjejerna i 88:an i fatt oss. Dom försökte gå om i lovart och vi luffade varpå dom föll kraftigt mot lä. Jag täckte upp genom att falla, varpå de lik förbannat kom ångande i lovart. Grundlurad!!
Lurade och omseglade av en båt där hela besätttningen tok-garavade! Som lök på laxen hördes från 88:an; -"Och vi har mycket roligare än er också...". Vi hade nog faktiskt lika roligt även om vi kände oss riktigt bortgjorda. Kul var det i alla fall.
 
Jag kommer i alla fall att sakna Malin och de andra tjejerna på banan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela