smaragdzoom.blogg.se

En blogg om mitt seglarliv och om min båt Smaragden SWE 105, Zoom.

Slutresultat för onsdagsseglingarna

Publicerad 2012-08-29 09:59:00 i Allmänt

Nu har sammanräkningen för onsdagsseglingarna kommit. I år var det bara fyra båtar som deltog i minst fyra seglingar, (mot sju, förra säsongen) vilket krävs för att få ett resultat i sammanräkningen. Jag/vi har seglat fem onsdagar med NF:en och två med Smaragden samt en DNF (som inte räknas). Åtta seglingar av elva är i alla fall ett bra deltagande! Vi blev fyra (sist) med NF:en och med Smaragden fick vi inget resutlat eftersom vi inte seglade fyra race med den.
 
Alltid trist att komma sist men det finns ju ett gäng båtar bakom som inte varit med tillräckligt många gånger. Det dåliga resultatet kan delvis tillskrivas att vi var väldigt sent ute minst två gånger i våras. En gång startade Hasse och jag omkring tio minuter efter startskottet och en gång hämtade jag upp Jonas vid startplatsen på femminutersskottet. Dom seglingarna gick inte bra. Egentligen är det väl bara 27/6 som vi seglat riktigt bra och då vann vi också även om det bara var tre båtar med.
 
Man kan konstatera att det, på onsdagarna, liksom på klubbkappseglingarna krävs att man är på "tårna" och seglar på topp om man skall vinna. Konkurrensen är HÅRD.
 
I år har det varit väldigt få startande. I genomsnitt 5 båtar per onsdag mot sju förra året. Det gjordes 58 starter på 11 seglingar i år mot 76 på 10 seglingar 2011. Om man vill se något glädjande är det att det var lite fler båtar med i augusti (7,6 i snitt) även om det också är en nedgång från förra året.
 
Vad kan vi göra för att få fart på kappseglandet runt Gålö?
 
Resultat GBKs onsdagsseglingar
Plac. Skeppare      Båt                Poäng
1.      Holmqvist     Birdie 32 S        5
2.      Forslin          Dehler 34 DD     6
3.      Wennman     Dehler 36 JV      8
4.      Edwinsson   NF                     9

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela