smaragdzoom.blogg.se

En blogg om mitt seglarliv och om min båt Smaragden SWE 105, Zoom.

Sandhamn

Publicerad 2012-11-04 23:26:00 i Allmänt

Det här ämnet är en smula "of Topic" eftersom det inte handar om segling utan en "simpel" helg på Sandhamn i hyrd stuga. Men det får gå ändå. Det var faktskt en eller annan vilsekommen seglare som syntes på fjärdarna.....
 
Jag och Gitta har tillbringat helgen med Sussie, Åse, Lasse och Kent på Sandhamn. Vi hyrde hus av Sussies moster Sonja som är bofast på ön och bland annat livnär sig på  att hyra ut rum. Vi började med ett glas Cava hemma hos Anders och Sonja (Sussies moster och morbror).
 
 
Efter en guidad tur genom Sandhamn (Sonja guidade) där vi bland annat tittade på "dubbeljättegrytor" käkade vi lunch på egenhändigt inhandlade kokkorvar, då Butiken i Sandhamn visade sig från sin bästa sida. Sedan var det dax för "Näslunds brygga".
 
 
Näslunds brygga är i Anders arbetsbod, som ligger vid hans bryggan. Han bjuder på självfiskad sik och laxöring som är färskrökt med hårdbröd, bröd från Sandhamns bageri, snaps och öl. Dessutom får man en fisksås på Anders egna "hemliga" recept. Hur gott och mysigt som helst!
 

Kvällen avslutades på "Värsan" i gladda vänners lag.
 
På söndan tog vi en promenad til Trouville på södra änden av ön. det var också fantastiskt fint och trevligt. Bland annat fick vi veta vad en "kärlekskork" är för något.
 

Helegen avslutades med en riktig: -"borta bra men hemma bäst." då vi grillade korv hemma på Krogtäppan.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: peter

Publicerad 2012-11-05 12:01:54

Ni ser ut och haft hur mysigt som helst, även en helg i november.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela